ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπροσωπήσει και την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπροσωπήσει και την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης
Κατά την επικοινωνία τους ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι ενόψει της Διεθνούς Ημέρας της Κύπρου στην ΕΧΡΟ 2020 ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Κατά την επικοινωνία τους ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι ενόψει της Διεθνούς Ημέρας της Κύπρου στην ΕΧΡΟ 2020, όπου θα είναι ομιλητής και σε διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Μέρας της Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει έρθει ήδη σε σχετική συνεννόηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την Τετάρτη, παρέμβαση στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται, υπογράμμισε την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη στην Ουκρανία, η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της οποίας έχει παραβιαστεί.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ακόμη ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας. Και αυτό, όπως τόνισε, αφορά τόσο την επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και την ανάγκη η Ευρώπη να μην είναι εξαρτώμενη από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ