ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Καταδικάζουμε ενέργειες, που παραβιάζουν την κυριαρχία μίας ανεξάρτητης χώρας

Αναστασιάδης: Καταδικάζουμε ενέργειες, που παραβιάζουν την κυριαρχία μίας ανεξάρτητης χώρας
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ΑΠΕ/ΜΠΕ

Καταδικάζουμε ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα μίας ανεξάρτητης χώρας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της ΕΧΡΟ 2020, στο Ντουμπάι, ο κ. Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να πω ότι με πολλή απογοήτευση παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί παρά σαν χώρα να καταδικάσουμε ανάλογες ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα μίας ανεξάρτητης χώρας.

Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει ο διάλογος αντί των όπλων. Παρά ταύτα παρακολουθούμε με αγωνία και εκείνο που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι δηλώσεις που υποδηλούν πρόθεση περαιτέρω επέκτασης των πολεμικών επιχειρήσεων».

«Προσπαθώ να εξεύρω τρόπους, αν είναι δυνατόν, να παρευρεθώ, ιδιαίτερα μετά την εξέλιξη την πρωινή, στην αποψινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», πρόσθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

LIVEBLOG - Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή-Νεκροί και πυραυλικές επιθέσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ