ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν αντέχει το δράμα του περυσινού καλοκαιριού

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν αντέχει το δράμα του περυσινού καλοκαιριού
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και έμμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε για λαϊκισμό και ιδεοληψίες που οδηγούν τη χώρα στο χάος.

Μιλώντας στη πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το δράμα του περσινού καλοκαιριού ζητώντας εκλογές.

“Η χώρα δεν αντέχει τον ανίκανο πρωθυπουργό που δεν αναλογίζεται τις ευθύνες του. Κ. Τσίπρα αν δεν αντέχετε παραιτηθείτε τώρα. Μην οδηγήσετε τη χώρα σε αδιέξοδα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την πατρίδα μας σε μια αποτυχημένη χώρα και μην διανοηθείτει να φτάσετε μέχρι τέλους τους περσινούς σας τυχοδιωκτισμούς σας” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας πως το πρώτο καθήκον της ΝΔ είναι να πρωτοστατήσει στο να φύγει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν αφήνει κανέναν χωρίς να τον επιβαρύνει με νέους φόρους τονίζοντας πως θυσίες που πριν ένα χρόνο δεν απαιτούνταν είναι τώρα απαραίτητες.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής έκανε μια αποτίμηση του συνεδρίου το οποίο και χαρακτήρισε επιτυχημένο δίνοντας έμφαση στις αποφάσεις για το καταστατικό.

“Η ΝΔ ανήκει πια έμπρακτα στα μέλη της. Συνεχίζουμε το δρόμο της δημιουργικής ανανέωσης. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η ΝΔ ανοίγει στην κοινωνία. Το συνέδριό μας είχε τη συμβολή χιλιάδων ανθρώπων που σηκώνονται από τον καναπέ τους και δημιουργούν μια νέα σχέση εμπιστοσύνη συμμετέχοντας στους αγώνες τους τόπους και με αυτούς τους πολίτες θα πορευτεί η ΝΔ για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά” τόνισε δηλώνοντας πως η δημιουργική ανανέωση έχει ως στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μνημονιακής παρακμής.

“Έχουμε τη δυνατότητα να ξαναδώσουμε νόημα στην πολιτική. Μιλήσαμε για αξίες και αρχές που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες είχαν βγει στο περιθώριο. Αποκρούσαμε τον λαϊκισμό και προτείναμε μια έντιμη συμφωνία αλήθειας. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά αν τον ακολουθήσουμε με συνέπεια μπορούμε σε καλύτερες μέρες” είπε, προβάλλοντας την ανάγκη ενότητας του κόμματος και της κοινωνίας".

"Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ομως για να γίνει αυτό χρειάζεται η απαλλαγή της χώρας και των πολιτών από τη χειρότερη κυβέρνηση που περασε από τον τόπο. Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αναστολή να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Το μήνυμα από καθε γωνία της κυβέρνησης είναι πως έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το θέμα είναι πόση ζημιά θα κάνει μέχρι να φύγει από την εξουσία” είπε ενώ προχώρησε σε άνοιγμα σε όλους τους πολίτες", σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ