ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα Τασούλα για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα

Συλλυπητήριο μήνυμα Τασούλα για την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα
«Ο Δημήτρης Τσοβόλας δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά και τις ιδέες του», ανέφερε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού, Δημήτρη Τσοβόλα.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε τα εξής:

«Ο Δημήτρης Τσοβόλας από τα νεανικά του χρόνια και σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της σταδιοδρομίας του δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά και τις ιδέες του, πάντα με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάθεση προσφοράς στο κοινό καλό και στην πρόοδο».

«Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας το 1977 και επανεκλέχθηκε το 1981 και το 1985. Διετέλεσε υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, πρώην επικεφαλής του ΔΗΚΚΙ, δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 79 ετών έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Τσοβόλας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα διασωληνωμένος σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας. Προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια η οποία μάλιστα στα μετεμφυλιακά χρόνια αντιμετώπισε διώξεις λόγω της συμμετοχής της στην Εθνική Αντίσταση και στο ΕΑΜ επί Κατοχής.[1] Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ήταν συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά το 2008. Η υπόθεση Γρηγορόπουλου έληξε με την ισόβια καταδίκη του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Γιώτη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας: Θλίψη στον πολιτικό κόσμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ