ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Το Διεθνές Δίκαιο είναι το ιερό ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Δένδιας από Βρυξέλλες: Το Διεθνές Δίκαιο είναι το ιερό ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Όλες οι ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες είναι ανοιχτές στην Ουκρανία ΙΝΤΙΜΕ

«Για την Ελλάδα ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων των χωρών είναι το ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής της πολιτικής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

Ο Ν. Δένδιας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον: «Μια σημαντική ελληνική μειονότητα, κυρίως γύρω από την περιοχή της Μαριούπολης, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

«Όλες οι ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες είναι ανοιχτές στην Ουκρανία, τόσο στο Κίεβο όσο και στα προξενεία στην Οδησσό και στη Μαριούπολη», ανέφερε και επισήμανε πως «επιδιώκουμε με αμέριστη προσοχή την ασφάλεια των ανθρώπων μας εκεί».

Σημειώνεται ότι λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ωρών, με το σφυροκόπημα του Κιέβου, ανακοινώθηκε από το υπουργείου Εξωτερικών ότι το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο αποχωρεί, μετά από αίτημα του πρέσβη της Ελλάδας.

Η αποχώρηση του προσωπικού θα γίνει οδικώς, ενώ - όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εξωτερικών - προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας, τα Γενικά Προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό παραμένουν εν λειτουργεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ