ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για Ουκρανία: Άμεση η αποστολή υγειονομικού υλικού - «Είμαστε έτοιμοι για ο,τι χρειαστεί»

Πλεύρης για Ουκρανία: Άμεση η αποστολή υγειονομικού υλικού - «Είμαστε έτοιμοι για ο,τι χρειαστεί»
Υγειονομικό υλικό στέλνει το υπουργείο Υγείας της χώρας μας στην Ουκρανία AP Photo/Andreea Alexandru

Φάρμακα, γάντια, προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικά, πυρόμετρα είναι μερικά από τα υλικά που θα σταλούν άμεσα στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της άμεσης στήριξης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας της Ελλάδος στην Ουκρανία ως Υπουργείο Υγείας εγκρίναμε την άμεση αποστολή υγειονομικού υλικού για τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται και είμαστε έτοιμοι σε ό,τι άλλο χρειαστεί».

Ο υπουργός Υγείας, ανέφερε την παροχή βοήθειας ως προς το υγειονομικό υλικό από τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, μεσολάβησε και η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στη χώρα του μετά την επίθεση της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ