ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Εύχομαι να επικρατήσει σύντομα η λογική

Σακελλαροπούλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Εύχομαι να επικρατήσει σύντομα η λογική
Μίλησε για «εισβολή της Ρωσίας σε μία ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα, η οποία ασπάζεται τις ευρωπαϊκές αξίες» INTIME

Στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου υπάρχουν και ομογενείς μεταξύ των θυμάτων, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την αντιφώνηση της στην τελετή ανακήρυξης της σε επίτιμη δημότη του Δήμου Δίου - Ολύμπου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Μίλησε για «εισβολή της Ρωσίας σε μία ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα, η οποία ασπάζεται τις ευρωπαϊκές αξίες» και υπογράμμισε:

«Ήδη θρηνούμε θύματα, υπάρχουν και θύματα ομογενείς, δυστυχώς, αλλά και θύματα από τον ουκρανικό λαό, γιατί οι άνθρωποι είναι παντού και η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι εξίσου σημαντική όποιον κι αν αφορά. Ειλικρινά εύχομαι, όπως φαντάζομαι όλοι μας, να επικρατήσει σύντομα η λογική εκεί που πρέπει και να έχουμε μία καλύτερη εξέλιξη σε αυτό το γεγονός, σ' αυτήν την κρίση, η οποία κινδυνεύει να γυρίσει τον κόσμο, την ανθρωπότητα, όχι μόνο την Ευρώπη, δεκαετίες πίσω».

Ουκρανία: Έξι Έλληνες νεκροί και τραυματίες κοντά στη Μαριούπολη - Πολιορκείται το Κίεβο

Επιβεβαιώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η είδηση ότι έξι Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη, για το ζήτημα αυτό, σε έντονο τηλεφωνικό διάβημα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Κατά τα λοιπά, την σθεναρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων συναντούν τα ρωσικά στρατεύματα που σφυροκοπούν για τρίτη ημέρα την Ουκρανία. Στο Κίεβο μαίνονται οι σφοδρές μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε περισσότερους από 200, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ