ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανία: Αμυντικό υλικό με δύο C-130 και ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ελλάδα

Ουκρανία: Αμυντικό υλικό με δύο C-130 και ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ελλάδα
Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με δύο C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης, Άννα-Μαρία Μπούρα.

Ιατροφαρμακευτικό υλικό από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας, για αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που περνά η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.

Σημειώνεται, ότι από το υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό.

LIVEBLOG: Στο Χάρκοβο ο ρωσικός στρατός, στη Λευκορωσία αντιπροσωπεία για διαπραγματεύσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ