ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ας συνέλθουν λοιπόν»: Δηκτική ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας κατά της ελληνικής ηγεσίας

«Ας συνέλθουν λοιπόν»: Δηκτική ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας κατά της ελληνικής ηγεσίας
H πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα The Russian Embassy in Athens

Με μια δηκτική ανάρτηση στο Twitter καιτο Facebook τοποθετήθηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα σχετικά με την ελληνική αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. 

H ρωσική πρεσβεία καλεί «ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους» να «συνέλθουν», ενώ κάνει λόγο και για αντιρωσική προπαγάνδα:

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τους θανάτους των έξι Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, με ανάρτησή του στο twitter.

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι για τον θάνατο των ομογενών μας είχε προηγηθεί η ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Περαιτέρω οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κληθεί εκ νέου στην έδρα της ελληνικής διπλωματίας ο Ρώσος Πρέσβης στον οποίο και θα επιδοθεί νέο διάβημα διαμαρτυρίας

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό πως άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Μετά και την εξέλιξη αυτή ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου είναι έξι, ενώ άλλοι έξι - μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί - έχουν τραυματιστεί.

LIVEBLOG: Οδομαχίες στο Χάρκοβο - Τελεσίγραφο Μόσχας στο Κίεβο για τις συνομιλίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ