ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καλωσορίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική

Μητσοτάκης: Καλωσορίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική
Την συμπαράστασή του προς τον ουκρανικό λαό και τον πρόεδρο Ζελένσκι, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό και τη θετική στάση του στην πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απόλυτη αλληλεγγύη στον πρόεδρο Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας. Καλωσορίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική, είναι μία χώρα από εμάς» δηλώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των «27» και αυτήν την στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες μεταξύ τους ως προς το θέμα».

«Η ένταξη είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από καιρό από την Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες στους κόλπους της ΕΕ για την διεύρυνση», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στα δεδομένα που αφορούσαν την πριν από την ρωσική επίθεση συγκυρία.

«Η Ουκρανία θα διαβιβάσει μία επίσημη αίτηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διατυπώσει την επίσημη θέση της και το Συμβούλιο θα εκφρασθεί», εξήγησε ο Σαρλ Μισέλ.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Μισέλ λίγη ώρα μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Guardian ότι η ΕΕ αναμένει την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προβεί σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα στο οποίο απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες.

Παρακολουθείστε ζωντανά τις εξελίξεις στην Ουκρανία στο Liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ