ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE Βουλή: Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

LIVE Βουλή: Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
INTIME

Τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κρίσης στην Ουκρανία καλείται να διερευνήσει, σήμερα Τρίτη, η πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Με τη διαδικασία των «ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής», όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 142Α του Κανονισμού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει το Σώμα, σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα. Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Δείτε εδώ αναλυτικά τι προβλέπει το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής

Μητσοτάκης: «Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, το ίδιο κάνουμε και τώρα»

«Ήμασταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, το ίδιο κάνουμε και τώρα». Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνοντας την Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα. συζήτηση διεξάγεται με τη διαδικασία των «ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής», όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 142Α του Κανονισμού.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για «ανιστόρητη και παράλογη».

«Στην Ουκρανία συντελείται μία τομή στον χρόνο. Η απόφαση Πούτιν αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και των κανόνων επίλυσης των διακρατικών διαφορών με ειρηνικά μέσα» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο, ο Ρώσος πρόεδρος «αμφισβητεί με τη χρήση βίας την εδαφική ακεραιότητας μίας χώρας με την οποία η Ρωσία έχει στενούς δεσμούς, προκαλεί νεκρούς μεταξύ των οποίων και Έλληνες στη Μαριούπολη και οδηγεί στην προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ