ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Την αμέριστη συμπαράσταση προς τον πρέσβη της Ουκρανίας εξέφρασε η ΠτΔ

Σακελλαροπούλου: Την αμέριστη συμπαράσταση προς τον πρέσβη της Ουκρανίας εξέφρασε η ΠτΔ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προκειμένου να διατεθούν ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες INTIME / Αρχείου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο (Sergii Shutenko), είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου συνομίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρέσβης αναφέρθηκε στη δοκιμασία των Ελλήνων της Μαριούπολης και την επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου και ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλήρη και απερίφραστη στήριξη της Ελλάδας στη δοκιμαζόμενη χώρα του.

Η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην Ουκρανία και τον ηρωικό αγώνα της για την ελευθερία της, την ευρωπαϊκή πορεία της και τις δημοκρατικές και οικουμενικές αξίες.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη ρωσική επίθεση και τη βίαιη αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους.

Τέλος, ο πρέσβης της Ουκρανίας ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για τη φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας από τα πρώτα 24ωρα της διεξαγωγής του πολέμου σε ουκρανικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι, στις πρώτες σειρήνες πολέμου που ήχησαν στη χώρα, οι κάτοικοι έσπευσαν να κρυφτούν είτε στα υπόγεια των σπιτιών τους είτε στους σταθμούς του μετρό.

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι ο πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών και πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τη διπλωματική οδό και τις διαπραγματεύσεις, εγκατέλειψαν με κάθε μέσο τη χώρα, περπάτησαν επί ώρες μαζί με τα παιδιά τους και έφτασαν στα σύνορα της Πολωνίας.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό, προκειμένου να διατεθούν ξενοδοχεία για την διαμονή των προσφύγων που έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά και ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου ότι ήδη λαμβάνεται μέριμνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, να αναφερθεί ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη, 2 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη συνάντηση με Ευρωπαίους, για το προσφυγικό ζήτημα και την ανάγκη για τη διανομή προσφύγων Ουκρανών σε ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ