ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Το κρίσιμο είναι να παρέχουμε έμπρακτη υποστήριξη στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Μηταράκης: Το κρίσιμο είναι να παρέχουμε έμπρακτη υποστήριξη στους Ουκρανούς πρόσφυγες
Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι «αναμένουμε να σημειωθεί πρόοδος στο πολύ αναγκαίο Πακέτο Μετανάστευσης και Ασύλου» Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην άφιξη των προσφύγων από την Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι «αναμένουμε να σημειωθεί πρόοδος στο πολύ αναγκαίο Πακέτο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά δεν είναι αυτά τα σημαντικά ζητήματα σήμερα», τονίζοντας πως «το πλέον κρίσιμο είναι να παράσχουμε απτή υποστήριξη στους Ουκρανούς εκτοπισμένους, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα εξαιτίας της εισβολής από τη Ρωσία».

Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Πολλά σημαντικά ζητήματα στην ημερήσια διάταξη σήμερα. Καλωσορίζουμε την πρόταση του προέδρου Μακρόν για τη δημιουργία ενός ισχυρού Συμβουλίου Σένγκεν για να παράσχει ηγεσία στην κοινή ζώνη.

Την ίδια στιγμή, όλοι αναμένουμε να σημειωθεί πρόοδος στο πολύ αναγκαίο Πακέτο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά δεν είναι αυτά τα σημαντικά ζητήματα σήμερα. Το πλέον κρίσιμο είναι να παράσχουμε απτή υποστήριξη στους Ουκρανούς εκτοπισμένους, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα εξαιτίας της εισβολής από τη Ρωσία.

Από μία συγκεκριμένη πρόταση της Επιτροπής, πρέπει να πάρουμε σήμερα ειδικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση των νομικών εργαλείων για να παράσχουμε ασφαλές καταφύγιο στους Ουκρανούς».

LIVEBLOG: «Φλέγονται» Χερσώνα, Χάρκοβο, Κίεβο - Χωρίς νερό και ρεύμα η Μαριούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ