ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσανιώτης: Πολύ λίγα τα αιτήματα ομογενών να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Κατσανιώτης: Πολύ λίγα τα αιτήματα ομογενών να εγκαταλείψουν την Ουκρανία
Ο ελληνικής καταγωγής πληθυσμός στην Ουκρανία ανέρχεται σε περίπου 120.000 άτομα AP Photo

Ελάχιστα είναι τα αιτήματα ομογενών να αποχωρήσουν από τη Μαριούπολη σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Καστανιώτης ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο Ελληνικής καταγωγής πληθυσμός στην Ουκρανία ανέρχεται σε περίπου 120.000.

Στη συζήτηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη μεγάλη ελληνική αυτοκινητοπομπή με τους 82 Έλληνες πολίτες η οποία ξεκίνησε από την Μαριούπολη για να φτάσει στα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι από πλευράς υπουργείου απεστάλησαν ρηματικές διακοινώσεις στις εδώ πρεσβείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκειμένου να παράσχουν διευκόλυνση για την ασφαλή μετακίνηση της πομπής.

Το ίδιο έπραξε και η Πρεσβεία μας στην Μόσχα προς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης, δηλαδή η διαδρομή Μαριούπολη – Ζαπορίζια μήκους 230 χιλιομέτρων ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν όλα τα οχήματα στην Ζαπορίζια και σήμερα το πρωί ξεκίνησαν πάλι την πορεία τους.

Στόχος είναι να φτάσει η πομπή στα σύνορα με την Μολδαβία σήμερα το απόγευμα. Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις όμως είναι πιθανό να αναθεωρηθούν από ενδεχόμενα εμπόδια που θα προκύψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ