Κατσανιώτης: Πολύ λίγα τα αιτήματα ομογενών να εγκαταλείψουν την Ουκρανία
Ανανεώθηκε:
Ελάχιστα είναι τα αιτήματα ομογενών να αποχωρήσουν από τη Μαριούπολη σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Καστανιώτης ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο Ελληνικής καταγωγής πληθυσμός στην Ουκρανία ανέρχεται σε περίπου 120.000.
Στη συζήτηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη μεγάλη ελληνική αυτοκινητοπομπή με τους 82 Έλληνες πολίτες η οποία ξεκίνησε από την Μαριούπολη για να φτάσει στα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι από πλευράς υπουργείου απεστάλησαν ρηματικές διακοινώσεις στις εδώ πρεσβείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκειμένου να παράσχουν διευκόλυνση για την ασφαλή μετακίνηση της πομπής.
Το ίδιο έπραξε και η Πρεσβεία μας στην Μόσχα προς το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η πρώτη φάση της επιχείρησης, δηλαδή η διαδρομή Μαριούπολη – Ζαπορίζια μήκους 230 χιλιομέτρων ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν όλα τα οχήματα στην Ζαπορίζια και σήμερα το πρωί ξεκίνησαν πάλι την πορεία τους.
Στόχος είναι να φτάσει η πομπή στα σύνορα με την Μολδαβία σήμερα το απόγευμα. Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις όμως είναι πιθανό να αναθεωρηθούν από ενδεχόμενα εμπόδια που θα προκύψουν.
Στις 30 Νοεμβρίου η καταβολή επιστροφής ενοικίου - Ποιοι θα πάρουν δύο
03:00
Τι αλλάζει με τους servicers στις ρυθμίσεις οφειλών - Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
02:00
Πότε ξεκινά η κατάθεση των δικαιολογητικών για το «Ανακαινίζω»: Τι ξέρουμε για το «Σπίτι μου 3»
01:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου
00:30