ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Στήριξη στις οικογένειες θανόντων από Covid-19

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Στήριξη στις οικογένειες θανόντων από Covid-19
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης INTIME

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις οικογένειες των υγειονομικών που νόσησαν από covid και έχασαν τη ζωή τους έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα φέρει διάταξη που θα θέτει οριστικά εκτός ΕΣΥ όσους εμμένουν στην θέση του μη εμβολιασμού τους.

«Όποιος αρνείται την επιστήμη του δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι θα προκηρυχθούν οι θέσεις που θα αδειάσουν στο ΕΣΥ. Το υπουργείο Υγείας, όπως είπε, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Λαμπρούλη από το ΚΚΕ, επεξεργάζεται διάταξη που θα προβλέπει είτε την παράταση της αναστολής εργασίας και μετά τις 31 Μαρτίου, είτε θα περιλαμβάνει την ρητή πρόβλεψη ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

«Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ούτε θα επιστρέψουν στην εργασία, ούτε θα πάρουν αναλογικά χρήματα, ούτε θα τους αναγνωριστεί συντάξιμος χρόνος. Κάποιος ο οποίος αρνείται την επιστήμη, το lege artis, τους κανόνες της επιστήμης δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας στο Δημόσιο. Αρνούμενος την επιστήμη του δεν θα εκβιάζει την Πολιτεία», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, έκανε γνωστό πως θα υπάρξει έμπρακτη ανταμοιβή από την Πολιτεία προς τις οικογένειες των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή. «Δεν αρκούν τα «ευχαριστώ» προς όσους με αλτρουισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο, και για το λόγο αυτό θα υπάρξει όταν έχουμε την πλήρη εικόνα, μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος με κορωνίδα τη βοήθεια στις οικογένειες των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ