ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Σωστά στείλαμε αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Αβραμόπουλος: Σωστά στείλαμε αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία
«Ήταν η δική μας, μικρή, αλλά, σε ένα βαθμό, σημαντική, βοήθεια στη μαχόμενη Ουκρανία» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος AP/Virginia Mayo

«Κάποιοι υποδεικνύουν στην ελληνική κυβέρνηση να είναι ένας επιτήδειος ουδέτερος. Αυτό δεν γίνεται. Ήταν στρατηγική μας επιλογή να είμαστε στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα σωστά έστειλε, λοιπόν, αμυντικό εξοπλισμό, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέχισε λέγοντας «ήταν η δική μας, μικρή, αλλά, σε ένα βαθμό, σημαντική, βοήθεια στη μαχόμενη Ουκρανία».

Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν πρόκειται για πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στη Δύση, αλλά πρόκειται για πόλεμο, προσωπικά του Πούτιν, «ο οποίος έχει γαλουχηθεί με ψυχροπολεμικές αντιλήψεις και θέλει τώρα να εκδικηθεί για την ήττα του κομμουνισμού, αναβιώνοντας το αυτοκρατορικό παρελθόν της Ρωσίας».

Ακόμη, επισήμανε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία επιφέρει σημαντικές, παγκόσμιες αλλαγές και μεταστροφή των κρατουσών αντιλήψεων για την ασφάλεια.

«Η Ουκρανία λειτούργησε ως καταλύτης, ώστε η Ευρώπη να αποφασίσει επιτέλους να χειραφετηθεί αμυντικά και πολιτικά. Ταυτόχρονα, η Αμερική επανέρχεται στην Ευρώπη, διακόπτοντας τη στροφή της προς τον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό», σχολίασε.

Ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας, σημείωσε ότι «είναι ελαφρώς επαμφοτερίζουσα. Από τη μία ευθυγραμμίζεται με τη στάση της Δύσης και από την άλλη δεν μετέχει στις κυρώσεις. Παράλληλα ανταποκρίνεται στο αίτημα της Ουκρανίας να κλείσει τα στενά».

Τέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι υπέρ της απευθείας επαφής του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. «Κάθε στιγμή προσφέρεται για μια τέτοια συζήτηση.

Τα νέα γεγονότα, με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο κόσμος, μπορούν να φέρουν τις δύο χώρες πιο κοντά, ώστε να εξετάσουν πως μπορούν από κοινού να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της γενικευμένης κρίσης, που βιώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ