ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Να συνταχθούμε με το συμμαχικό πνεύμα που καταδικάζει τον αναθεωρητισμό

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Να συνταχθούμε με το συμμαχικό πνεύμα που καταδικάζει τον αναθεωρητισμό
Ο πρωθυπουργός φρόντισε να δείξει ότι το καλάθι που κρατάει η Αθήνα γι’αυτήν τη συνάντηση είναι μικρό ΙΝΤΙΜΕ

Ξεχωριστή μνεία στην επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας την προσεχή Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη έκανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε ξεκάθαρο μήνυμα προς τη γείτονα όταν απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης σημείωνε: «Να κρατήσουμε, δηλαδή, την περιοχή μας μακριά από οποιαδήποτε πρόσθετη γεωπολιτική κρίση και φυσικά να συνταχθούμε με το συμμαχικό πνεύμα το οποίο καταδικάζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και των συνόρων».

Όπως προανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η μετάβασή του στην Τουρκία γίνεται με παραγωγική διάθεση δίνοντας έμφαση στα ευρύτερα περιφερειακά θέματα που απασχολούν και τις δυο χώρες: «Ως γείτονες στον χάρτη, ως εταίροι στο ΝΑΤΟ, καλούμαστε να δοκιμαστούμε και στο πεδίο που επιβάλλει η διεθνής συγκυρία».

Ο πρωθυπουργός πάντως φρόντισε να δείξει ότι, το καλάθι πάντως που κρατάει η Αθήνα γι’αυτήν τη συνάντηση είναι μικρό: «Οι προσδοκίες μου, συνεπώς, είναι μετρημένες και ρεαλιστικές». Πρόσθεσε δε:

«Γι’ αυτό και προσέρχομαι σε αυτήν τη συνάντηση με την αυτοπεποίθηση την οποία μας προσφέρουν οι τεκμηριωμένες εθνικές μας απόψεις».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπενθυμίσει την πάγια θέση του ό,τι: «τα «παράθυρα» του διαλόγου μένουν πάντα ανοιχτά, όπως κλειστές μένουν και οι πόρτες μας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».

Υπερθεματίζοντας προς αυτήν την κατεύθυνση τόνισε: «Όπως έχω πει, το γεγονός ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, δεν πρέπει να συζητούμε. Η Ελλάδα μάλιστα έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη συζήτηση, καθώς οι θέσεις μας εδράζονται στη διεθνή νομιμότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ