ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στους υπουργούς: Δεν σφυρίζουμε λήξη στην πανδημία – Σχέδιο για το ερχόμενο φθινόπωρο

Μητσοτάκης στους υπουργούς: Δεν σφυρίζουμε λήξη στην πανδημία – Σχέδιο για το ερχόμενο φθινόπωρο
«Να μην θεωρούμε ότι πρέπει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να σφυρίξουμε λήξη στην υγειονομική αυτή περιπέτεια μόνο και μόνο επειδή έχει σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού

Προειδοποιητικά «καμπανάκια» για την αντιμετώπιση της πανδημίας χτύπησε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

«Μην θεωρούμε ότι πρέπει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να "σφυρίξουμε λήξη" στην υγειονομική αυτή περιπέτεια μόνο και μόνο επειδή έχει σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προανήγγειλε δε, ότι η κυβέρνηση θα σχεδιάσει από τώρα ένα πλάνο: προετοιμασίας της χώρας για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, το οποίο όπως είπε θα συζητηθεί σε επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο. Προανέφερε δε, εμφατικά, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μετέθεσε τον δημόσιο διάλογο αποκλειστικά στις τραγικές εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη αλλά: «δεν έχουμε τελειώσει όμως ακόμα με την πανδημία».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη:

«Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες πάλι μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων. Κατά συνέπεια, μην θεωρούμε ότι πρέπει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να σφυρίξουμε λήξη στην υγειονομική αυτή περιπέτεια μόνο και μόνο επειδή έχει σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι: «Θα πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες προστασίας» και ξεκαθάρισε ότι: «η επιμονή μας θα εξακολουθεί να στρέφεται στην ανάγκη να συνεχίσουμε το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τους προβολείς στο νομοσχέδιο Πλεύρη για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας:

«Ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο όλοι οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να έχουν πλέον προσωπικό γιατρό, ο οποίος θα τους παρακολουθεί και θα τους συμβουλεύει».

Υπενθύμισε μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ώστε: «η περιπέτεια του Covid να αποτελέσει την αφορμή για σημαντικές παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προφανώς σημαντική παρέμβαση χωρίς την ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν νοείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ