ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Ουκρανία - Σοφιανός: Απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό

Πόλεμος Ουκρανία - Σοφιανός: Απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό
Πρέπει να προτάξουμε το πραγματικό εθνικό συμφέρον είπε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ο ελληνικός λαός όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είναι ανάγκη να πιέσει «αφενός για να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και αφετέρου για να ληφθούν μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια».

Ερωτηθείς αν με δεδομένη τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ υπήρχε δυνατότητα για άλλη στάση, απάντησε «για εμάς υπήρχε αυτή η δυνατότητα γιατί κάποτε πρέπει σε αυτή τη χώρα να προτάξουμε το ποιό είναι το πραγματικό εθνικό συμφέρον, ποιός είναι απέναντί μας ο κίνδυνος, ποιός είναι ο εχθρός, γιατί ο «απομονωμένος παρίας» Ερντογάν σήμερα υποδέχεται τους δύο εμπλεκόμενους την ίδια ώρα που οι υπερπτήσεις της ΝΑΤΟϊκής συμμάχου βρίσκονται πάνω από τα νησιά μας».

Υπογράμμισε ότι «η απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό το μακελειό γίνεται παρά την πλειοψηφική αντίθεση του ελληνικού λαού».

Έφερε ως παράδειγμα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις «που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαφωνεί με την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία».

«Τις δημοσκοπήσεις δεν θα τις διαβάζουμε μόνο όταν θέλουμε, είναι δηλωμένη η αντίθεση του ελληνικού λαού στην πολεμική εμπλοκή όπως και στην προετοιμασία για να στείλουν στρατεύματα στις χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ρεκόρ ανατιμήσεων, υπογράμμισε «πως δεν είναι μόνο ο πόλεμος, καθώς πληρώνουμε την «πράσινη μετάβαση», την πολιτική της ΕΕ, την απολιγνιτοποίηση, το εμπόριο ρύπων, τις πανάκριβες ΑΠΕ».

«Αυτά πληρώνουμε στους λογαριασμούς μας οι οποίοι προκαλούν σοκ στα λαϊκά νοικοκυριά. Για αυτό και πρέπει να προτάξουμε άμεσα μέτρα: Την κατάργηση του ΦΠΑ, την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Αυτά θα δώσουν ανάσα σε ένα λεηλατημένο εισόδημα», ανέφερε. Πρόσθεσε «πως αυτές οι διεκδικήσεις, μαζί με το αίτημα για αυξήσεις και για απεμπλοκή από τον πόλεμο θα εκφραστούν στην απεργία στις 6 Απρίλη».

Επίσης, τόνισε πως «η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα», υπενθυμίζοντας πως «οι τιμές του νικελίου έχουν φτάσει στα ύψη και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την εταιρεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ