ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμο 140.000 σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμο 140.000 σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ
O Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε κι άλλα πρόστιμα INTIME

Πρόστιμο 140.000 ευρώ σε αλυσίδα super market που ξεπέρασε το ποσοστό κέρδους που είχε θεσπιστεί, επιβλήθηκε σήμερα σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προανήγγειλε κι άλλα πρόστιμα.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης έβαλε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε αλυσίδα super market"» είπε και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων. «Θα επιβάλλουμε πρόστιμο σε όσους νομίζουν ότι είναι η ώρα να βγάλουν κέρδη... Δεν είναι η ώρα να βγάλει κανείς κέρδη. Τώρα πρέπει όλοι να μειώσουμε τα κέρδη μας όσο γίνεται περισσότερο. Να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και με μια μικρή ζημία για μικρό χρονικό διάστημα για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί όρθια στην λαίλαπα» , τόνισε κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για το ΕΣΠΑ και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε λαϊκισμό χειρίστου είδους τις προτάσεις της αντιπολίτευσης περί γενικευμένης μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα ή του ΦΠΑ χωρίς ταυτόχρονη πρόταση και διερωτήθηκε πως θα εξισορροπηθεί δημοσιονομικά, ώστε να μην προκληθεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές εναντίον της χώρας μας.

Εξαπολύοντας επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους πολίτες να μην είναι ευκολόπιστοι. «Καλώ τους Έλληνες πολίτες να μην είναι ευκολόπιστη ο λαϊκισμός κατέστρεψε τη χώρα στο παρελθόν και ελπίζω να μην την καταστρέψεις το μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάποιου είδος θεσμική μνήμη από την περιπέτεια του 2010 -11- 12 και θυμάται κάποιος στο κίνημα τι συνέβη όταν οι αγορές σε βάλουν στο μάτι;» είπε απευθυνόμενος στο ΚΙΝΑΛ ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν έχουν ξαναβρεί τα νταούλια που είχαν χάσει το 2019 για να χορέψουν τις αγορές.

Σύμφωνα με όσα είπε «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», ενώ -όπως είπε- ο αυξημένος πληθωρισμός στη χώρα μας είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τις παγκόσμιες οικονομίες και πως μόνο αν είχαμε εδώ έναν θαυματοποιό να κυβερνά θα μπορούσαμε να μην έχουμε ρεκόρ πληθωρισμού του 2022.

Υπογράμμισε ότι οι αυξήσεις του πληθωρισμού οφείλονται κατά βάση στις αυξήσεις της ενέργειας, καθώς μόνο το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το 40% του πληθωρισμού του Φεβρουαρίου και πως το υπόλοιπο κομμάτι της αύξησης οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, λόγω της πανδημίας.

«Ήταν μεγάλη ατυχία για την ανθρωπότητα ότι οι συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία έρχονται κολλητά με πανδημία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση είχε στη θητεία της να αντιμετωπίσει και πόλεμο και πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ