ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας στο CNN Greece: Αντιμετωπίσαμε με τη δέουσα σοβαρότητα πρωτοφανείς καταστάσεις (video)

Β. Κικίλιας στο CNN Greece: Αντιμετωπίσαμε με τη δέουσα σοβαρότητα πρωτοφανείς καταστάσεις (video)

Πλεύσαμε σε αχαρτογράφητα νερά και αντιμετωπίσαμε με τη δέουσα σοβαρότητα πρωτοφανείς καταστάσεις, δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο νυν υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας, από τη θέση του υπουργού Υγείας, κλήθηκε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Αύγουστο 2021.

Δυόμισι με τρεις μήνες πριν ανακοινωθεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας προετοιμαζόμασταν για την έλευση του κορωνοϊού και στη χώρα μας, δηλώνει ο ίδιος και από εκείνη την πρώτη περίοδο θυμάται πολύ έντονα τον «παγκόσμιο πόλεμο», όπως τον ονομάζει για τα μέσα υγιεινής και προστασίας που εξαντλούνταν με ταχείς ρυθμούς. Αντεπεξήλθαμε με σοβαρότητα και οργάνωση, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρότι «χτυπημένο» από τη δεκαετή οικονομική κρίση, μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επισημαίνει ο κ. Κικίλιας και στέκεται ιδιαίτερα στην προσφορά όλου του προσωπικού, των γιατρών, των νοσηλευτών, των καθαριστών και όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας, που με αυταπάρνηση εργάστηκαν υπό τον φόβο της άγνωστης – τότε – απειλής.

Ο πρώην υπουργός Υγείας επισημαίνει επίσης πως κρίσιμο ρόλο έπαιξε και η άμεση λήψη μέτρων προστασίας σε εθνικό επίπεδο, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προσθέτει πως πολλά πράγματα θα μπορούσαν, ενδεχομένως, εάν άλλαζαν, να γίνονταν καλύτερα – όπως θα μπορούσαν να έχουν γίνει και χειρότερα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στο CNN Greece:

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece για τα δύο χρόνια της πανδημίας Covid-19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ