Βερσαλλίες: Συνάντηση Μητσοτάκη - Σολτς στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής
Τετ α τετ με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των 27 Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλλίες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Τα ίδια πρόσωπα κάνουν λόγο για ουσιαστική συζήτηση εν όψει και της μεθαυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, καθώς τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο κ. Σολτς επισκέπτεται και αυτός την Τουρκία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Υπενθυμίζεται ότι πηγές της τουρκικής προεδρίας, που επικαλέστηκε η τουρκική Yeni Safak, επιβεβαίωσαν ήδη από την Τετάρτη, ότι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου θα επισκεπτόταν την Άγκυρα ο Γερμανός καγκελάριος.
Κατά την αυθημερόν επίσκεψή του στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και περιφερειακά θέματα καθώς και τις διμερείς σχέσεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στην Τουρκία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 8 Δεκεμβρίου.
Τη συμφωνία για να προαγματοποηθεί η συνάντηση στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλειας είχε γνωστοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 - Του απονεμήθηκε βραβείο ειρήνης (vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09