ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Θα ενσωματωθεί η οδηγία για την προστασία προστατευόμενων μαρτύρων

Βορίδης: Θα ενσωματωθεί η οδηγία για την προστασία προστατευόμενων μαρτύρων
Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά με τη σκευωρία -όπως είπε- που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ενοχοποιήσει πολιτικούς του αντιπάλους INTIME

Τη διαβεβαίωση ότι θα ενσωματωθεί στο εθνικό Δίκαιο, η Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των προστατευομένων μαρτύρων, έδωσε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης και διευκρίνισε ότι θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά με τη σκευωρία -όπως είπε- που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ενοχοποιήσει πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο υπουργός Εσωτερικών που προκλήθηκε από τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί επί δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για αντιδράσεις στο υπουργικό συμβούλιο, υποστήριξε ότι αναζητείται η βάση για τις θεσμικές εγγυήσεις ώστε να είναι υπεύθυνοι για όσα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. υπογράμμισε δε, ότι δεν γίνεται να μην ελέγχεται η τυχόν ψευδορκία από την πλευρά του προστατευόμενου μάρτυρα.

«Προφανώς και θα ενσωματωθεί στο εθνικό Δίκαιο, η Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των προστατευομένων μαρτύρων», είπε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ακόμη, ότι παραμένει στον προγραμματισμό της κυβέρνησης η καθιέρωση bonus παραγωγικότητας στο Δημόσιο.

«Το έχουμε ετοιμάσει νομικά και θα το τακτοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε για να προσθέσει ότι το μέτρο εξετάζεται και υπό το δημοσιονομικό πρίσμα που διαμορφώνουν και για την χώρα μας οι γενικότερες εξελίξεις στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ