ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμπανάκι Παναγιωτόπουλου για τον κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης προκαλεί η ρωσική εισβολή

Καμπανάκι Παναγιωτόπουλου για τον κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης προκαλεί η ρωσική εισβολή
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο, η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έφερε μόνο πόλεμο στην Ευρώπη αλλά αποτελεί καίριο πλήγμα στην αρχιτεκτονική ασφάλειας του ευρωπαϊκού χώρου», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας INTIME

Ορατό χαρακτήρισε τον κίνδυνο εξάπλωσης της κρίσης που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην ευρύτερη περιοχή ο Νίκος Παναγιώτοπουλος.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο, η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έφερε μόνο πόλεμο στην Ευρώπη αλλά αποτελεί καίριο πλήγμα στην αρχιτεκτονική ασφάλειας του ευρωπαϊκού χώρου», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα επηρεάζεται από την γεωπολιτική αστάθεια, είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης ακόμη και εξάπλωσης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτοπουλο η αντίδραση της Ευρώπης για όσα συμβαίνουν με τη ρωσική εισβολή είναι αναγκαία, ώστε να αναδειχθεί και ως γεωπολιτική δύναμη πέρα από οικονομική, με την προώθηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα πήρε καθαρή και σωστή θέση, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια με βάση τα καλά και συμφέροντα και πως η χώρα μας μετέχει ενεργά στη «στρατηγική πυξίδα» διαμόρφωσης της κοινής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς αναγνωρίζεται η συμβολή της στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η ανάγκη να δαπανά για την αμυντική θωράκιση της χώρας και της Ευρωπαικής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ