ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρoξένου στη Μαριούπολη

Δένδιας: Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρoξένου στη Μαριούπολη
Έγχρωμη υπέρυθρη δορυφορική εικόνα από τη Maxar Technologies δείχνει εστίες φωτιάς στην ανατολική Μαριούπολη τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 Maxar Technologies vía AP

Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού πρόξενου στην Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια.

«Είναι τραγικές οι σκηνές από Ουκρανία, μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή, είναι εγκλωβισμένοι και ομογενείς και διπλωμάτες Έλληνες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή και έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εκκένωσης του Έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, μαζί με προσωπικό του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση, βρίσκεται αυτή την ώρα στη κατεύθυνση προς Ζαπορίζια.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η παρουσία του Μανώλη Ανδρουλάκη, αλλά και του πρέσβη κ. Κωστενέλου και του Έλληνα πρόξενου στην Οδησσού κ. Δόχτση τιμούν στην Ελλάδα και τους συνεχάρη για το έργο τους.

Χθες, Δευτέρα, ένα κονβόι 160 οχημάτων αναχώρησε από την πολιορκημένη Μαριούπολη, στην πρώτη επιτυχή εκκένωση αμάχων μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου. Σε σημερινή ενημέρωση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης κάνει λόγο για αναχώρηση 2.000 οχημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ