ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Κατρούγκαλος: Δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης»

Γ.Κατρούγκαλος: Δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης»
Eurokinissi

Δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του “κόφτη” καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι απολύτως συμπαγείς.

«Πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές αιχμές του μνημονίου με τα δικά μας μέτρα. Και τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης την κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να πραγματοποιείται αναδιανομή υπερ των φτωχότερων και των χαμηλότερων μεσαίων στρωμάτων», σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αγορά».

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτυπώνει τον εθνικό σχεδιασμό μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης, η οποία επιδιώκει να καταστήσει το σύστημα βιώσιμο, αλλά ταυτόχρονα να το μετασχηματίσει βάσει των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. "Η μεταρρύθμιση αυτή", ανέφερε χαρακτηριστικά, "δεν έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως όλες οι προηγούμενες. Η ύπαρξη ενός μόνο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, υπό την απόλυτη εγγύηση του κράτους, καθιστά χωρίς νόημα τη διάκριση υγιών και ελλειματικών ταμείων".

Στη συνέντευξη του ο υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βελτιώσεων επί του νομοσχεδίου καθώς όπως είπε: "Μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιχειρήσουμε βελτιώσεις, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε όσα από τα αιτήματα των φορέων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είναι δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ