ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: 10.600 Ουκρανοί στην Ελλάδα - Δημιουργείται ειδική ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας

Μηταράκης: 10.600 Ουκρανοί στην Ελλάδα - Δημιουργείται ειδική ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, σε ειδική ιστοσελίδα ερεύσεως εργασίας θα αναρτώνται αγγελίες από εταιρείες που προσφέρουν άμεσα θέσεις σε Ουκρανούς εκτοπισθέντες INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε 10.600 ανέρχονται οι Ουκρανοί πολίτες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να αναφέρει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα ενώ έχει προβλεφθεί η δημιουργία πλατφόρμας για την καταγραφή τους, καθώς και ειδική ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε γνωστό πως ελάχιστοι έχουν ζητήσει τη φιλοξενία σε δομές κι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών φιλοξενούνται σε ομοεθνείς και συγγενείς, και θα αναζητήσουν στην πορεία στέγη.

Σε ότι αφορά στην πλατφόρμα για την καταγραφή τους, θα τεθεί σε λειτουργία στις 28 Μαρτίου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εν δυνάμει δικαιούχους να δηλώσουν τα βασικά τους στοιχεία και να λάβουν εξατομικευμένο ραντεβού προσέλευσης στα Γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταγραφή τους. Στην ειδική ιστοσελίδα ερεύσεως εργασίας θα αναρτώνται αγγελίες από εταιρείες που προσφέρουν άμεσα θέσεις σε Ουκρανούς εκτοπισθέντες.

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε ακόμη, ότι στις 4 Απριλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων. Δύο δομές «χρησιμοποιούνται», εκείνη στη Σιντική Σερρών προσφέρεται για ολιγοήμερη φιλοξενία όσων φθάνουν στη χώρα μας από τον Προμαχώνα κι εκείνη στις Σέρρες με περίπου 800 κλίνες που προσφέρεται για μακροπρόθεσμη φιλοξενία στη δομή των Σερρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ