ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας: «Πολύ λίγα, πολύ αργά»

Μ. Κατρίνης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας: «Πολύ λίγα, πολύ αργά»
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την ακρίβεια ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Με τη φράση «πολύ λίγα, πολύ αργά» σχολίασε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και σημείωσε πως δεν ειπώθηκε τίποτα για πλαφόν στις τιμές στην ενέργεια και στα καύσιμα, όπως έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ή τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και της φορολογίας στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη η επιδότηση των 0,22 λεπτών το λίτρο της βενζίνης με ανώτατο όριο τα 180 λίτρα σημαίνει 39 ευρώ το τρίμηνο, δηλαδή 13 ευρώ το μήνα για τον πολίτη, ενώ από το επίδομα για το Πάσχα των 200 ευρώ, που στοχεύει να ενισχύσει μπροστά στο κύμα ακρίβειας, τους οικονομικά αδύναμους, εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι και αυτοί οι οποίοι έχει λήξει το επίδομα ανεργίας και είναι χωρίς καμία εισοδηματική κάλυψη.

«Με τον πληθωρισμό να καλπάζει και να οδεύει προς διψήφιο ποσοστό, το ρεύμα να έχει αυξηθεί 71%, τη βενζίνη να έχει αυξηθεί 31%, το πετρέλαιο κίνησης 44%, το πετρέλαιο θέρμανσης 64% και το φυσικό αέριο να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, αφήνω στην κρίση όλων αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αποτελεσματικά και πόσο», είπε, επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί -όπως είπε- η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δεν οφείλονται μόνον στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Όταν όμως εμείς επισημαίναμε και αναδεικνύαμε το πρόβλημα, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων, η κυβέρνηση υποτιμούσε το πρόβλημα, κάτι που αποτυπώνει την γενικότερη αντίληψη που διέπει την κυβερνητική πολιτική και συνίσταται στην κάλυψη και στην απόκρυψη των προβλημάτων. Είναι η αντίληψη για την οποία πάντα φταίει κάποιος άλλος και ποτέ η κυβέρνηση», υποστήριξε.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος που περιλαμβάνουν:

1ον) Πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος.

2ον) Φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών

3ον) Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής

4ον) Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

5ον) Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% για το 2022

6ον) Ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ