ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος για τη συνάντηση με Ακάρ: Καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Παναγιωτόπουλος για τη συνάντηση με Ακάρ: Καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο
Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της έκτακτης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Intime/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μήνυμα προς την Άγκυρα πως σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε ζήτημα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έστειλε την Πέμπτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της έκτακτης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα "συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου", και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί» στη συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε πως «με τον Χουλουσί Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού».

«Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ