ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για εγκληματικότητα αλλά και σε συνδέσμους οπαδών

Θεοδωρικάκος: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για εγκληματικότητα αλλά και σε συνδέσμους οπαδών
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος INTIME

Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ στο λεκανοπέδιο με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να αναφέρει πως οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας θα γίνονται αλλά δεν θα προαναγγέλλονται.

Στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οπαδική βία, ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε επικαιροποιημένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 11 Μαρτίου διενεργήθηκαν από την ΕΛΑΣ 932 έλεγχοι σε οπαδικούς συνδέσμους, με αποτέλεσμα να «σφραγιστούν» 69 εξ αυτών και να γίνουν 17 συλλήψεις.

Σε έναν απολογισμό πρόσφατων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχαν πολλά τμήματα της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έγιναν 1.215 έλεγχοι ατόμων και 312 παράνομοι μετανάστες που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη διαμονή τους, μεταφέρθηκαν στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας. Επίσης, συνελήφθησαν 12 άτομα για ναρκωτικά και 9 για παραεμπόριο.

Αναφερόμενος στη λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επεσήμανε πως αποτελεί λαϊκή επιταγή και αυτονόητη ανάγκη ασφάλειας για φοιτητές και καθηγητές η εφαρμογή του μέτρου. «Τα πανεπιστήμια δεν είναι χώρος για μπαχαλάκηδες και εγκληματικά στοιχεία», είπε.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει το δόγμα νόμος και τάξη, άσκησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά χουλιγκανικής βίας μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, προτείνοντας τη θέσπιση ασυμβίβαστου για όσους υπηρέτησαν στην ΕΛΑΣ επί μια δεκαετία, ώστε να μην μπορούν -όπως είπε- μετά την αποστρατεία τους να εργάζονται σε αθλητικά σωματεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ