ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές: Ώθηση στις διμερείς σχέσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές: Ώθηση στις διμερείς σχέσεις
Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς, όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και η μετανάστευση INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό του Μπανγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι δύο πρωθυπουργοί διαπίστωσαν την ώθηση που έχει δοθεί στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων τα τελευταία χρόνια και εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς, όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και η μετανάστευση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, υπεγράφη διμερές Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της μετανάστευσης, ενώ προ ημερών, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού του Μπανγκλαντές στην Ελλάδα, υπεγράφη διμερής συμφωνία στους τομείς του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας της συνεργασίας των δύο χωρών και η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς.

Ο διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι ευχήθηκε στον πρωθυπουργό ταχεία ανάρρωση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

«Στο ημερήσιο rapid τεστ που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί. Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο», έγραψε ο πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Μητσοτάκης στην τετραμερή: Η Ελλάδα θα αναλάβει την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

Μητσοτάκης στην τετραμερή: Η αντιμετώπιση της κρίσης στην ενέργεια απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ