ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφθασαν στη Μολδαβία ο Έλληνας πρόξενος και 11 ακόμα ομογενείς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφθασαν στη Μολδαβία ο Έλληνας πρόξενος και 11 ακόμα ομογενείς
«Η επιχείρηση Νόστος 6 στέφθηκε με επιτυχία» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας AP/Planet Labs PBC

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που πέρασε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, αλλά και 11 ακόμα μέλη της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας.

Όπως ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόσο ο κ. Ανδρουλάκης όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, δεν βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος καθώς πέρασαν τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Αυτό σηματοδότησε και την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης «Νόστος 6» που διοργανώθηκε από τις ελληνικές Αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών, για την ασφαλή αποχώρηση των συμπατριωτών μας από την εμπόλεμη ζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανώλης Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης της Δύσης που παρέμενε στην Ουκρανία, αρκετές ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο Έλληνας πρόξενος πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς είχε βρεθεί σε καταφύγιο με ελάχιστα τρόφιμα, νερό και φάρμακα και χρειάστηκε μια καλά συντονισμένη επιχείρηση έτσι ώστε να μπορέσει να απεγκλωβιστεί και να αποχωρήσει με ασφάλεια, έχοντας μαζί του και άλλα μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Μαριούπολη.

Μια πόλη που έχει γίνει «κρανίου τόπος» από τις συνεχείς επιθέσεις τα τελευταία 24ωρα.

«Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας», αναφέρει στο μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης», πρόσθεσε.

LIVEBLOG: Οι μάχες έφτασαν στο κέντρο της Μαριούπολης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ