Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία Μπουγιάρ Οσμάνι στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλοι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.
Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κατάσταση στο Μαλί. Oι υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν και άλλες τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.
Οι υπουργοί της ΕΕ θα έχουν επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.
Τέλος, o υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, από κοινού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην κοινή υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας» (Strategic Compass), με στόχο την υιοθέτησή του.
ΕΟΤ: Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των Ευρωπαίων ταξιδιωτών - Ποικιλία προσφερόμενων εμπειριών
12:13
Marfin: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε η 46χρονη - Παραμένει κρατούμενη στην ΓΑΔΑ
12:03
Περιφέρεια Αττικής: Στήριξη μικρών επιχειρήσεων με 1.044 επενδυτικά σχέδια για ψηφιακή μετάβαση
11:58
Λακωνία: Τροχαίο με νεκρό 48χρονο οδηγό φορτηγού - Ένας τραυματίας
11:48