ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Στα 230 εκατ. ευρώ οι προεξοφλήσεις του ΔΝΤ - Βιώσιμο το δημόσιο χρέος

Σταϊκούρας: Στα 230 εκατ. ευρώ οι προεξοφλήσεις του ΔΝΤ - Βιώσιμο το δημόσιο χρέος
«Χρησιμοποιούμε πόρους από τα ταμειακά διαθέσιμα και αποπληρώνουμε δάνειο με υψηλότερο κόστος», είπε ο υπουργός Οικονομικών INTIME

Στα 230 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώνεται το ύψος των τριών προεξοφλήσεων του ΔΝΤ ανέφερε στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως θα διατεθεί για την ενίσχυση ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ολοκληρώνεται η προεξόφληση σε λιγότερο από 2,5 χρόνια.

«Έχει υψηλή συμβολική αξία αλλά και ουσιαστικό όφελος. Επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση ταμειακών διαθεσίμων. Μειώνεται περαιτέρω ο συναλλαγματικός και δανειακό. Βελτιώνονται οι βασικοί δείκτες χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το όφελος αξιοποιείται από την κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κυρίως ευάλωτων.

«Χρησιμοποιούμε πόρους από τα ταμειακά διαθέσιμα και αποπληρώνουμε δάνειο με υψηλότερο κόστος», είπε και επέμεινε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ