ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Πιθανότατα την Τετάρτη στη Βουλή τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Σταϊκούρας: Πιθανότατα την Τετάρτη στη Βουλή τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι τα μέτρα θα ενσωματωθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο ΕΝΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Την Τετάρτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν στη Βουλή τα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι τα μέτρα θα ενσωματωθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο ΕΝΦΙΑ.

«Δεν μπορεί να γίνει άλλη νέα παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ, όσα έχουμε πει προεκλογικά τα έχουμε κάνει», είπε και επισήμανε ότι τα «παράπονα» που δέχεται για τις νέες ρυθμίσεις στο e-mail του είναι από έχοντες και κατέχοντες, γιατί δεν καταργήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος.

Την ίδια ώρα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του σχετικού νομοσχεδίου οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν προβληματισμό για ορισμένες διατάξεις του.

Για επιβαρύνσεις αγνώστου ύψους πχ σε ακίνητα περιοχών όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΟΜΙΔΑ, ενώ παρατηρήσεις επί του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ έκανε το Οικονομικό Επιμελητήριο. Αντιδράσεις για το πρόγραμμα προστασίας πρώτης κατοικίας εκφράστηκαν από την ΕΚΠΟΙΖΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ