ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Χορήγηση επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε ομογενείς

Χατζηδάκης: Χορήγηση επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων σε ομογενείς
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη χορήγηση επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων για τους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Παρουσιάζοντας τη ρύθμιση για την απονομή πλήρους εθνικής σύνταξης στους παλιννοστούντες με 30 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, κάνοντας λόγο για μια δέσμευση του πρωθυπουργού που κάνει πράξη η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στη χορήγηση επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων προς τους ομογενείς μας, ήταν δέσμευση μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι λόγω των εθνικών εκλογών του 2019 δεν προχώρησε η ρύθμιση από την τότε κυβέρνηση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του να απολαμβάνουν πλήρη σύνταξη παλλινοστούντες με 15 χρόνια στην Ελλάδα, καταλόγισε υποκρισία.

«Τροποποιούμε την πρόβλεψη του νόμου Κατρούγκαλου ο οποίος έθετε ως προϋπόθεση για τη χορήγηση πλήρους σύνταξης τη μόνιμη και νομική διαμονή επί 40 χρόνια, είναι το ίδιο κόμμα που τώρα μιλάει για 15 χρόνια, τότε όμως θέσπιζε τα 40 χρόνια... Αν κάποιος ομογενής κατά τη συνταξιοδότηση του είχε 20 χρόνια στην Ελλάδα μέχρι τώρα θα έπαιρνε το 50% της εθνικής σύνταξης, ενώ από τώρα θα λαμβάνει τα 2/3... Κατανοούν οι ομογενείς μας όπως και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο υπουργός Εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ