ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Ουκρανία: Την ευγνωμοσύνη του στο Νίκο Δένδια εξέφρασε ο Ζελένσκι

Πόλεμος Ουκρανία: Την ευγνωμοσύνη του στο Νίκο Δένδια εξέφρασε ο Ζελένσκι
Από τη συνάντηση, την Τρίτη, του Νίκου Δένδια με τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη Δελτίο τύπου / POOL

Ειδική αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έκανε στο τελευταίο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μετά από τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο Έλληνας υπουργός σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

«Είμαι ευγνώμων στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη για να σώσει τον λαό μας από την πόλη και να φέρει ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», είπε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι αφού μίλησε για τις συνομιλίες του με τον Πάπα Φραγκίσκο, την ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο και τις συνομιλίες του με την πρόεδρο της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα και με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Την Τρίτη, υποδεχόμενος τον πρόξενο στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη που επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες από τη Μαριούπολη μετά από μια δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Για το σκοπό αυτό η Αθήνα απέστειλε επίσημης νότα στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη.

«Δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία της ομογένειάς μας, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», δήλωσε χθες μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ