ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αβραμόπουλος: Κάποιοι επιζητούν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Δ. Αβραμόπουλος: Κάποιοι επιζητούν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Ανησυχία και προβληματισμό για την πορεία της διαπραγμάτευσης αλλά και για το ότι αποφάσεις της Ένωσης για το προσφυγικό δεν εφαρμόζονται από κράτη-μέλη, εκφράζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Η τελευταία εξέλιξη προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης. Περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου και το σημαντικό ερώτημα που τίθεται είναι αν κάποιοι επιζητούν αυτό το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». σημειώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην Real News.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ εκφράζει την ανησυχία του για την απροθυμία κρατών – μελών της ΕΕ να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. «Υπάρχει έντονη ανησυχία και ως έναν βαθμό κίνδυνος. Και οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και εκθέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι, παρά τις καθυστερήσεις, η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση στο προσφυγικό και σημειώνει ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτού του μεγέθους τις προκλήσεις αυτές χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ