ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25η Μαρτίου - Σακελλαροπούλου: Τα έθνη παίρνουν τη θέση τους στην ιστορία με τις δικές τους δυνάμεις

25η Μαρτίου - Σακελλαροπούλου: Τα έθνη παίρνουν τη θέση τους στην ιστορία με τις δικές τους δυνάμεις
«Το παράδειγμα των Αγωνιστών του ‘21», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «μας εμπνέει και μας εμψυχώνει ώστε να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία» ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η επέτειος της Επανάστασης του ’21 μας θυμίζει ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στο χάρτη της ιστορίας με πίστη στις δικές τους δυνάμεις, ενότητα και πάθος για την ελευθερία, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

«Το παράδειγμα των Αγωνιστών του ‘21», υπογράμμισε, «μας εμπνέει και μας εμψυχώνει ώστε να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία».

«Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μιας χώρας, δημοκρατικής και ανεξάρτητης, στον πυρήνα εδώ και χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Αθηνών

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου, τελέστηκε σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η καθιερωμένη Δοξολογία για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Το παρών έδωσαν, ακόμη, ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο στην παρέλαση, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και Εκκλησιών, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Αθηναίων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τελετάρχης στη Δοξολογία ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης. «Χρόνια πολλά, καρποφόρα, με υγεία», ευχήθηκε σε όλους μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ