ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον αριστούχο μαθητή Σαϊντού Καμαρά θα συναντηθεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον αριστούχο μαθητή Σαϊντού Καμαρά θα συναντηθεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η συνάντηση του αριστούχου μαθητή, πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ΙΝΤΙΜΕ / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με τον αριστούχο μαθητή, πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση και έχει αιτηθεί την παραμονή του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί το απόγευμα της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου η κίνηση αυτή δείχνει και το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το ζήτημα του Σαϊντού Καμαρά.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας το στίγμα της συνάντησης, είπε ότι ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του.

«Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να καταλήξει λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά».

Να σημειωθεί ότι η ιστορία του Σαϊντού έχει συγκινήσει και έχει ξεσηκωθεί κύμα συμπαράστασης υπέρ της παραμονής του στην Ελλάδα. Δίπλα του στέκεται η τοπική κοινωνία Αγ. Δημητρίου όπου ζει και φοιτά τα τελευταία χρόνια. Οι συμμαθητές και καθηγητές του, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, αποκαλώντας τον μάλιστα «δικό τους παιδί», μετά την μαθητική παρέλαση όπου έλαβε μέρος ο Σαϊντού, εκπληρώνοντας ένα όνειρό του.

Ο αριστούχος πρόσφυγας παρέλασε στον Αγ. Δημήτριο: «Είναι παιδί μας» λένε στην τοπική κοινωνία

Επικοινωνία Τσίπρα με Σαϊντού: Μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Σαϊντου Καμαρά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για τον Σαϊντού Καμαρά, ότι «όπως χιλιάδες παιδιά, γνώρισε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της ζωής και πήρε το δρόμο της προσφυγιάς για να σώσει τη ζωή του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για τον 16χρονο που ναυάγησε στην Κάλυμνο το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό των συμμαθητών και των δασκάλων του, αλλά λίγες ημέρες μετά την παρέλασή του, η πολιτεία ετοιμάζεται να τον απελάσει.

«Να εφαρμόσει, δηλαδή, το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, για να μην μπορεί σχεδόν κανένας, ακόμα και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους», υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο ίδιος παρατηρεί πως ο Σαϊντού έφτιαξε τη ζωή του, έμαθε γράμματα, έκανε φιλίες και έβαλε τις βάσεις για μία νέα ζωή στην Ελλάδα.

«Κι ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα. Όμως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν χιλιάδες Σαϊντού στην Ελλάδα. Παιδιά που έχουν έρθει ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που δίνουν μάχη να ενταχθούν, να μορφωθούν και να ζήσουν. Είναι ευθύνη της πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε περισσότερα:

Από την παρέλαση στην... απέλαση: Η απίστευτη ιστορία ενός πρόσφυγα μαθητή στον Άγιο Δημήτριο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ