ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση Ρώσου βουλευτή στη ΔΣΟ - Εμφανίστηκε με t-shirt με το «Ζ» - Επεισόδιο με Χαρακόπουλο

Πρόκληση Ρώσου βουλευτή στη ΔΣΟ - Εμφανίστηκε με t-shirt με το «Ζ» - Επεισόδιο με Χαρακόπουλο
Σφοδρές αντιδράσεις για το «Ζ» μέλους της ρωσικής αντιπροσωπείας

«Άγριο» επεισόδιο με μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας που εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με t-shirt στο οποίο υπήρχε το «Ζ» που συμβολίζει την εισβολή στην Ουκρανία, είχε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ζήτησε εμφαντικά την αποχώρηση ή την αλλαγή περιβολής από τον βουλευτή, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας, όπως και τελικώς έγινε.

«Καθήκον όλων είναι η προάσπιση του κύρους του διεθνούς θεσμού των ορθοδόξων, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται σε πόλεμο δυο ιδρυτικά μέλη της ΔΣΟ, Ρωσία και Ουκρανία, δυο ομόδοξοι λαοί», επεσήμανε ο κ. Χαρακόπουλος, απευθύνοντας έκκληση να δοθεί μια ευκαιρία στην ειρήνη.

«Καταδικάσαμε τον πόλεμο σαν μέσο επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ των κρατών. Ορθώς ζητήσαμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας. Την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα βάζει τα θεμέλια μιας σταθερής ειρήνης, βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού στην κρατική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του κάθε κράτους. Την επιστροφή στις εστίες τους όλων των προσφύγων που κατέφυγαν για να σωθούν είτε σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας είτε στο εξωτερικό», είπε στην εισήγησή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε πως ζητείται η «χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης των υποδομών της Ουκρανίας με σκοπό την γοργή αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η ουκρανική οικονομία από τον πόλεμο. Την αποκατάσταση του ελεύθερου δια ξηράς, θαλάσσης και αέρος εμπορίου στην Ουκρανία. Την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί θρησκευτικά μνημεία από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών δραστηριοτήτων όλων των Ουκρανών πολιτών, σύμφωνα με τις επιλογές τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ