ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του μαθητή Σαϊντού Καμαρά - Το απόγευμα η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του μαθητή Σαϊντού Καμαρά - Το απόγευμα η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν από τη ΝΔ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Τροπολογία υπέρ του μαθητή Σαϊντού Καμαρά κατέθεσε την Τρίτη σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που είχε καταργήσει στο παρελθόν η ΝΔ με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ζητούν από τη ΝΔ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, διαφορετικά ο τρόπος που πολιτεύεται πάνω σε αυτό το θέμα η Νέα Δημοκρατία θα είναι υποκριτικός, υποστηρίζουν.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτείνει να επανέλθει η δυνατότητα των Ανεξάρτητων Επιτροπών της Αρχής Προσφυγών να παραπέμψουν προς εξέταση στις αρμόδιες αρχές μια αίτηση διεθνούς προστασίας, όταν αυτή απορρίπτεται, αλλά η Επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι για τη χορήγηση αδείας διαμονής στη χώρα.

Με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται η επαναφορά διατάξεων με συγκεκριμένες βελτιώσεις ώστε να συντάσσονται με τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές.

Την Τετάρτη η απόφαση για την απέλαση του αριστούχου μαθητή

Όπως έγινε γνωστό, η τελική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου στον νεαρό μαθητή θα ληφθεί την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, οπότε και θα εκδικαστεί η προσφυγή του σε δεύτερο βαθμό.

Το απόγευμα της Τρίτης, (29/3) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αριστούχο μαθητή, πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου η κίνηση αυτή δείχνει και το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το ζήτημα του Σαϊντού Καμαρά.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας το στίγμα της συνάντησης, είπε ότι ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του.

Να σημειωθεί ότι η ιστορία του Σαϊντού έχει συγκινήσει και έχει ξεσηκωθεί κύμα συμπαράστασης υπέρ της παραμονής του στην Ελλάδα. Δίπλα του στέκεται η τοπική κοινωνία Αγ. Δημητρίου όπου ζει και φοιτά τα τελευταία χρόνια. Οι συμμαθητές και καθηγητές του, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, αποκαλώντας τον μάλιστα «δικό τους παιδί», μετά την μαθητική παρέλαση όπου έλαβε μέρος ο Σαϊντού, εκπληρώνοντας ένα όνειρό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ