ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Η Δύση πρέπει να στριμώξει άγρια τον Πούτιν ώστε να γίνει γι’ αυτόν ο πόλεμος ανυπόφορος

Τασούλας: Η Δύση πρέπει να στριμώξει άγρια τον Πούτιν ώστε να γίνει γι’ αυτόν ο πόλεμος ανυπόφορος
Η τακτική Πούτιν παραπέμπει στην παράνομη εισβολή του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία, είπε κ. Τασούλας στη Διάσκεψη Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. INTIME NEWS

«Η εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να εξελιχθεί σε τεράστιο λάθος του Πούτιν. Ήδη έτσι εξελίσσεται. Η Δύση πρέπει να στηρίξει περαιτέρω την Ουκρανία», ανέφερε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ε.Ε. και επεσήμανε ότι «η Δύση πρέπει να στριμώξει άγρια τον Πούτιν ώστε να γίνει γι’ αυτόν ο πόλεμος ανυπόφορος οικονομικά».

Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας ανέφερε πως η τακτική Πούτιν παραπέμπει στην παράνομη εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία, ενώ σημείωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος «με καθυστέρηση 32 ετών αμφισβητεί την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, αμφισβητεί την εθνική υπόσταση και τον αυτοπροσδιορισμό της Ουκρανίας, εν ονόματι του ζωτικού χώρου της δήθεν απειλούμενης χώρας του».

Ο Κώστας Τασούλας αναφέρθηκε ακόμη, στη δέσμευση του πρωθυπουργού να οικοδομήσει και πάλι το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ