ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Φιλοξενία οικογενειών Ουκρανών αστυνομικών στην Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Φιλοξενία οικογενειών Ουκρανών αστυνομικών στην Ελλάδα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πραγματοποίησε την Τρίτη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ντένις Μοναστίρσκι mopocp.gov.gr

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πραγματοποίησε την Τρίτη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ντένις Μοναστίρσκι, και την αναπληρώτρια υπουργό, Μαίρη Χακομπιάν, παρουσία της προξένου της Ουκρανίας, Άννα Τιστσένκο. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε την αλληλεγγύη της πατρίδας μας στον Ουκρανικό λαό και αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου Προστασίας και των συναρμόδιων υπουργείων με την Ουκρανική Πρεσβεία, για την υποδοχή υπό συνθήκες ασφάλειας των προσφύγων στην Ελλάδα.

«Με έκτακτες αποφάσεις διευκολύνουμε τους Ουκρανούς πολίτες που δεν είναι κάτοχοι βιομετρικών διαβατηρίων να εισέρχονται στην Ελλάδα, χωρίς προβλήματα, όπου τους παρέχεται προσωρινή προστασία» τόνισε ο υπουργός. Επίσης, υπογράμμισε την κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EMPACT, αλλά και του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας, ιδιαίτερα απέναντι στις γυναίκες και τα παιδιά που είναι στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες.

Ο Ουκρανός υπουργός αφού ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη στήριξή τους και αναφέρθηκε στο αίτημα φιλοξενίας παιδιών ή οικογενειών Ουκρανών αστυνομικών, στο οποίο το υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία εκφράστηκαν με θετικό τρόπο.

Επίσης, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν και στους ιστορικούς δεσμούς των Ελλήνων με τον ουκρανικό λαό και τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική ομογένεια ιδίως στην Μαριούπολη αλλά και σε άλλες πόλεις εξαιτίας της ρωσικής εισβολής και του πολέμου, καθώς και στις προσπάθειες διάσωσης των αμάχων και στην ανάγκη να μπει τέλος σ’ αυτό τον παράλογο πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ