ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για γιατρούς: «Καμία μονιμότητα δεν καταργείται» - Σφοδρή αντιπαράθεση με Ξανθό

Πλεύρης για γιατρούς: «Καμία μονιμότητα δεν καταργείται» - Σφοδρή αντιπαράθεση με Ξανθό

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αφορμή καταγγελία περί κατάργησης της νομιμότητας των γιατρών του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τον υπουργό Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό που κατήγγειλε «στα μουλωχτά» μεθόδευση για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων γιατρών του ΕΣΥ, αποδίδοντας σκοπιμότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς την Πέμπτη είναι οι εκλογές της ΕΙΝΑΠ. Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για fake news, χαρακτηρίζοντας απολύτως ψευδείς τις καταγγελίες Ξανθού, καλώντας τον να μην πέφτει στο επίπεδο Πολάκη.

Παροιμιώδη θρασύτητα καταλόγισε στον κ. Πλεύρη ο Ανδρέας Ξανθός, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ή έχει κάνει νομοτεχνική πατάτα ή καταργεί εν τοις πράγμασι τον προηγούμενο νόμο.

Επέμεινε ο υπουργός Υγείας ότι παραμένει σε ισχύ ο νόμος του 2009 που αναφέρει ότι δεν επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις και τόνισε, ότι οι αλλαγές που έγιναν αφορούν στην προϋπηρεσία. «Καμία μονιμότητα δεν καταργείται», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη, νωρίτερα, ανέφερε ότι έχει προκληθεί σύγχυση και οφείλει η κυβέρνηση να διευκρινίσει τι ακριβώς ισχύει, ενώ ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ