ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται

Τσίπρας: Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου στη φρεγάτα Αδρίας ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης περιπέτειας. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη φρεγάτα Αδρίας την οποία επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα συνοδευόμενος από το υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στο μήνυμά του για την ημέρα, «από την μέση του Αιγαίου» ο πρωθυπουργός τόνισε: «γιορτάζουμε λοιπόν σήμερα το Πάσχα, που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό. Πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες, την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Ο τόπος μας, ο ελληνικός λαός, τα προηγούμενα χρόνια πορεύθηκε σε θάλασσα φουρτουνιασμένη, με ακλόνητη όμως πυξίδα τις αξίες μας. Ο τόπος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κρίσης οικονομικής αλλά και προσφυγικής, στην καρδιά των δύο σημαντικότερων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, υπερασπιζόμενος όμως αξίες», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφερόμενος ειδικότερα στην προσφυγική κρίση τόνσιε πως «υπερασπιστήκαμε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό σε μια εποχή που η Ευρώπη, μήτρα αυτών των ιδεών, δείχνει να τις ξεχνά. Στην οικονομική κρίση, με αξιοπρέπεια σταθήκαμε όρθιοι. Υπερασπιστήκαμε έως το τέλος την ευρωπαϊκή ενότητα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία».

Απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις θερμότερες ευχές του» για χρόνια πολλά και καλό Πάσχα. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ