ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσκεψη των Προέδρων: Οι λεπτομέρειες της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή την Πέμπτη 7 Απριλίου

Διάσκεψη των Προέδρων: Οι λεπτομέρειες της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή την Πέμπτη 7 Απριλίου
Η ομιλία Ζελένσκι θα είναι διάρκειας 10-15 λεπτών, χωρίς διάλογο και ερωτήσεις με τηλεσύνδεση. Τον Ουκρανό πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. AP Photo / Virginia Mayo

Οι λεπτομέρειες της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή την Πέμπτη 7 Απριλίου συζητήθηκαν στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συμφωνούν με την ομιλία του Ουκρανού προέδρου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ απόντες θα είναι το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, καταγγέλλοντας συνιστά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής στη διαδικασία πρόσκλησης ενός αρχηγού κράτους.

Το ΜέΡΑ25 θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή. Όπως ειπώθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης τάσσεται υπέρ της πρόσκλησης, αλλά το κόμμα του θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή, καθώς επιθυμούν την υποβολή ερωτήσεων στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, αφού εξέφρασε τη συμφωνία του κόμματος με την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον ουκρανικό λαό ως δείγμα αλληλεγγύης. Ζήτησε να μείνει η χώρα μας ενεργό μέλος της διεθνούς διπλωματίας προκειμένου να σταματήσει η επίθεση στην Ουκρανία και τα πλήγματα στον ουκρανικό λαό.

Η ομιλία Ζελένσκι θα είναι διάρκειας 10-15 λεπτών, χωρίς διάλογο και ερωτήσεις με τηλεσύνδεση. Τον Ουκρανό πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ανέφερε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει αντίρρηση για την πρόσκληση. Σε ότι αφορά στο ΜέΡΑ 25, έχει αντιρρήσεις επί της διαδικασίας, καθώς θα προτιμούσε να γίνει διάλογος.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης, κάνει λόγο για αχρείαστο σχολαστικισμό. Η ομιλία Ζελένσκι, όπως είπε, είναι συμβολικός τρόπος να δείξεις την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται, και τους ομογενείς μας.

«Δεν κρίνουμε την πολιτική του Ζελένσκι», είπε και πρόσθεσε πως θα είναι παρόντες ο Γάλλος πρέσβης επειδή η Γαλλία έχει την προεδρία στην ΕΕ, ο Ουκρανός πρέσβης και ο Πρύτανης Διπλωματικού Σώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ