ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Βιλιάρδου για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Βιλιάρδου για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία
Σφοδρή αντιπαράθεσση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Σφοδρή αντιπαράθεση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αποστολή αμυντικού υλικού, είχαν στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μετά και την απόφαση της Ελληνικής Λύσης να μην παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου, χαρακτήρισε σιχαμένη τη θέση που εκφράζει το κόμμα Βελόπουλου για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

«Θέλω να απαντήσω σε όσους μίλησαν για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αυτοί που το λένε αυτό πρέπει να ντρέπονται όταν κοιτούν την μούρη τους στον καθρέφτη, για μένα το λέω είναι σιχαμένοι», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Αν αύριο επιτεθεί η Τουρκία σε ένα νησί και δεν είχαμε στείλει βοήθεια στην Ουκρανία, θα είχαμε ηθικό δικαίωμα να κατηγορήσουμε κάποιον Ευρωπαίο που δεν έστειλε όπλα στην Ελλάδα να πολεμήσει τον Τούρκο; Θα έπρεπε η Βουλή να λέει σύσσωμη να στείλουμε και άλλα όπλα στην Ουκρανία! Η ελληνική ιστορία είναι ιστορία αξιοπρέπειας και ιδανικών, όχι συμφέροντος. Το να συζητάτε στα αλήθεια αν πρέπει να στείλουμε όπλα είναι ντροπή! Να απομονωθούν οι φωνές με ένταση! Εμείς εκπροσωπούμε την ελευθερία κύριε! Αυτό θα πει να είσαι Έλληνας».

«Ντροπή» χαρακτήρισε τα λεγόμενα Γεωργιάδη ο Βασίλης Βιλιάρδος με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά ότι ντροπή είναι αυτά τα οποία λέει ο βουλευτής και το γεγονός πως δεν θα έρθει η Ελληνική Λύση στη Βουλή να ακούσει τον Ζελένσκι.

«Ο τρόπος που μίλησε ο υπουργός ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία! Είναι τραμπουκισμός, δεν θα ακολουθήσω. Είναι άποψή μου αυτό ότι ο πόλεμος δεν καταπολεμάται με πόλεμο», αντέτεινε ο κ. Βιλιάρδος.

Και ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε: «Θα ήθελα πολύ να φανταστώ σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη να διαμαρτυρηθεί η Ελληνική Λύση σε όποιον στείλει βοήθεια και να περιμένουν τους Τούρκους στα νησιά με γαρδένιες και λουλούδια για να τα υπερασπιστούν. Θα εκτιμούσαν και στην Ουκρανία να λέγανε στα τανκς με το ''Ζ'' αδέρφια μου αλήτες πουλιά».

Να σταματήσει να προσβάλλει ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης ο Βασίλης Βιλιάρδος, λέγοντας πως ήταν άλλο το 1821 κι άλλες οι σημερινές συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ