Πέτσας: Εντός Απριλίου οι αποφάσεις για τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη μείωση ΦΠΑ
Ανανεώθηκε:
Εντός Απριλίου θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της αγοράς σε ζητήματα όπως για παράδειγμα για το ΦΠΑ στα τρόφιμα και αναμένονται οι αποφάσεις εντός Απριλίου, καθώς είναι ο μήνας κατά τον οποίο καταρτίζεται και κατατίθεται το μεσοπρόθεσμο.
«Θα περιμένουμε λίγο, τις επόμενες 1 - 2 εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτό», «το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο. Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος, οπότε οι οποίες παρεμβάσεις είναι να γίνουν, προσωρινές και στοχευμένες, θα γίνουν αυτό το διάστημα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσαρμόζεται στις συνθήκες και προχωρά με τέτοιο τρόπο που δεν θα διαταράξει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.
Αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ειδικότερα, την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, τις επιστροφές σε πετρέλαιο ή βενζίνη, το επίδομα ακριβείας που θα δοθεί πριν το Πάσχα, την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Αυτό που πλέον έχουμε να δούμε, είναι αν χρειάζονται άλλες παραμετρικές παρεμβάσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν πριν από τις δικές σας πληροφορίες (ΦΠΑ στα τρόφιμα) τις οποίες όμως, πρέπει να ενσωματώνουμε σε αυτό το σχέδιο. Είναι κρίσιμο να δείχνουμε προς τα έξω και προς τα μέσα ότι προσχωρούμε με σύνεση», τόνισε ο κ. Πέτσας.
Κικίλιας: «Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να δώσει καλύτερη ζωή στα παιδιά μας»
16:41
Στο νοσοκομείο δίχρονο αγόρι - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στα Χανιά
16:29
Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair για τη μάχη στο πύρινο μέτωπο της Ισπανίας - «Κόλαση» και στη Γαλλία
16:17
Τέσσερις συλλήψεις για τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο
16:06