ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων
Tο δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή τόσο στο facebook, όσο και στο Instagram Instagram

Tο δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή τόσο στο facebook, όσο και στο Instagram.

Η κυρία Σακελλαροπούλου μας προτρέπει να υιοθετήσουμε με υπευθυνότητα ένα κατοικίδιο από τα εκατοντάδες που στερήθηκαν την εστία τους και τονίζει ότι «η ευγνωμοσύνη, η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη που θα πάρουμε ως αντάλλαγμα, είναι δώρο ανεκτίμητο».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της: «Κάποτε ήταν φίλοι μας, μέλη της οικογένειάς μας, σύντροφοι στις ώρες της χαράς ή και της θλίψης μας. Ώσπου, μια μέρα, διαπιστώσαμε ότι δεν χωρούν στην πιεσμένη καθημερινότητά μας. Ότι κουραστήκαμε να τα φροντίζουμε.

Ότι τα βαρεθήκαμε. Ότι μεγάλωσαν πια κι έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Και τα εγκαταλείψαμε γιατί μας δέσμευαν, μας περιόριζαν, μας επιβάρυναν. Τα αφήσαμε στην τύχη τους, όταν δεν τα σύραμε στο ιατρείο για μια εσπευσμένη και πρόωρη ευθανασία.

Χιλιάδες σκύλοι και γάτες, παρατημένοι από τα αφεντικά τους, περιφέρονται αδέσποτοι στις γειτονιές και τις εξοχές μας, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια μας και αντιμετωπίζοντας, πολλές φορές, τη σκληρότητα των ανθρώπων.

Όσο κι αν τα φιλοζωικά σωματεία, πολλά απ' αυτά στελεχωμένα από εθελοντές, εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων, τα κατοικίδια χρειάζονται τον άνθρωπο όχι μονάχα για να τα ταΐσει ή να τα περιθάλψει, αλλά και για να τους αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του, να τα αγαπήσει.

Κι εκείνα θα ανταποδώσουν με άκρα ανιδιοτέλεια την αγάπη του, στο πολλαπλάσιο. Σήμερα, παγκόσμια μέρα αδέσποτων ζώων, ας υιοθετήσουμε με υπευθυνότητα ένα κατοικίδιο από τα εκατοντάδες που στερήθηκαν την εστία τους. Η ευγνωμοσύνη, η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη που θα πάρουμε ως αντάλλαγμα, είναι δώρο ανεκτίμητο».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες της Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με την γάτα που υιοθέτησε μετά από ένα ταξίδι της στην Κάρπαθο και σήμερα την συντροφεύει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Καλυψώ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει μεταμορφωθεί σε μια πανέμορφη γάτα, η οποία έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο της περιβάλλον.

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ανάλογη δημοσίευση και στο Instagram, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά

«Όπως και η Καλυψώ, χιλιάδες σκύλοι και γάτες εγκαταλείπονται σε όλη τη χώρα. Περισσότερα από 400 φιλοζωικά σωματεία -πολλά από αυτά στελεχωμένα από εθελοντές- εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων. Αυτό όμως δεν αρκεί.

Υιοθετήστε με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε δεν περιγράφονται με λόγια».

https://www.instagram.com/p/Cb7FU6kuRJW

ΔΗΜΟΦΙΛΗ